torsdag 26 oktober 2017







Förändring
är dagens tema i Blommig Fredag
Förändra det gör man för det mesta varje år i trädgården på ett eller annat sätt vi valde denna sommar att i stället för att ställa ut hammocken på vår veranda så fick denna blomstertrappa ta plats i stället. Med facit i hand så var det ett bra val med tanke på den dåliga sommar som vi hade i somras så hade vi nog inte suttit särskilt många gånger i den. Nu såg det så trevligt ut med trappan i stället.
På baksidan av vårt hus under en av våra Rönnbärsträd har jag ställt ut ett gammalt bord och lagt dit en blå duk och maken har även gjort en blomlåda som jag fyller med växter det är det som Ni ser skymta bakom Studentnejlikorna på bilden.
Förändring blev det även när vi borrade för bergvärme på flera sätt dessutom och fann en stor sten som låg under jorden som togs upp,den ville jag bevara så nu har den fått en bra plats under en av pilarna.Visserligen är den inte särskilt vacker men har karaktär och ett Rosenplister har valt att sitta där för det har jag inte planterat men det blev en fin kontrast så i bland får man hjälp av naturen att förändra och det blir oftast ett bra resultat.
Under våra pilar har jag rabatter och där har jag valt att plantera många liljor och de trivs verkligen förmodligen för att det är så väldränerat här och vackert är det dessutom.De har förändrat rabatterna under Pilarna på ett mycket bra sätt.

På vårt kära sommartorp här har det blivit stora förändringar denna sommar som var när vi beslöt oss för att bygga en altan vid vårt uthus och det kan jag säga blev en riktigt bra förändring.

Så många timmar vi har spenderat här jag med sticksöm i handen så det har blivit en del sockar producerade vi har lyssnat på radion och i bland bara varit och njutit av att finnas till.
Det var mina bidrag till dagens tema i Blommig Fredag gå gärna in och besök denna sida http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/     där får Ni ta del av fler fina bidrag i temat och sedan får jag avsluta med att önska alla en trevlig helg och tacka så mycket för trevliga kommentarer i mitt förra inlägg det uppskattas..








7 kommentarer:

  1. Förstår att den altanen är välanvänd. Härligt att få till det så att växterna trivs.
    Trevlig helg!
    /Anette

    SvaraRadera
  2. Låter riktigt mysigt med stickning på den nya altanen vid sommartorpet. Det är också trevligt att placera om lite i trädgården från ena sommaren till den andra, jättefint. v

    SvaraRadera
  3. Hej Margareta!
    Ser fint ut med den nya altanen, och stickningen har kommit fram hos mig också.
    Trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  4. Skulle gärna sitta på altanen med en stickning.Det ser så trevligt ut.
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
  5. Härliga förändringar :) Uteplatsen vid torpet ser väldigt inbjudande ut. Jag försöker också alltid spara sten...

    Ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  6. Trivelig på altanen! Liljer stortrives jo i veldrenert jord. Å plante dem, var en bra forandring. God helg!

    SvaraRadera
  7. Tycker absolut man ska ta vara på stenar. De ger trädgården karaktär.
    En paus med stickning på altanen låter alla tiders.

    Ha det gott!
    Birgitta

    SvaraRadera