tisdag 14 mars 2017




 Solen lyser med sin frånvaro i dag
Men soliga dagar så tar vi oss åter till stället som har charm och då vet vi med bestämdhet att vi går mot våren på riktigt. Under helgen så var det en hel del skotertrafik de har tillstånd att köra över vår gräsmatta här och det brukar inte göra någonting. Nu har vi även plusgrader på dagarna även om nätterna är kalla men så ska det ju vara. Det är så njutbart att bara få byta miljö för några timmar och koka sitt kaffe i utemiljö.
Man kan undra hur mycket liv det finns i dessa knölar men för det mesta så brukar man bli glatt överraskad när det vaknar efter vinterns slumrande sömn.
Man kan inte alls tro att det vilar en sådan skönhet i dem som det faktiskt gör och till sommaren så hoppas jag att även den vita som jag fick av min svägerska ska blomma.Det här väcker sommarlängtan hos mig tänk så mycket fantastiskt som väntar.
I dag på förmiddagen så har jag planerat dagens middag och i dag så blir det biffar på kalvfärs jag har använt mig av ett recept som jag brukar göra julköttbullar på men det går lika bra att göra biffar och går mycket fortare.

Här får ni receptet

5 Hg köttfärs,2 ägg,3 1/2 Matsked ströbröd där har jag tillsatt glutenfritt ströbröd,2 Matskedar Lök,
1 1/2 dl Grädde ,2 buljongtätningar som man lägger i 1 dl varmt vatten och häller i smeten.
Man rör i hop allt och sedan klickar man ut smeten till biffar och steker.

Jag brukar även skölja stekpannan några gånger och då häller jag skyn från pannan i en panna där jag har biffarna för att efter koka. 

När jag gör såsen så brukar jag tillsätta några matskedar eller efter behag Cantadou ost med vitlök och örter samt reder såsen med Maizena då blir den även glutenfri.

Jag önskar alla en riktigt härlig Tisdag



 




1 kommentar:

  1. Hej Margareta!
    Hoppas att mina Dahlior blommar rikligare i år, än förra året. Du har mycket snö fortfarande. Ditt recept låter lockande.
    Ha en fin dag /Marika

    SvaraRadera