onsdag 1 mars 2017


Första vårvinterdagen 
Som 1 Mars är så slog vintern till igen med besked till och med klass 1 varning vilket är befogat det har kommit rejält med snö och den fortsätter att falla.
Just nu så ser vår värld ut som den ska se ut den här tiden på året när nu solen åter kommer tillbaka så är jag riktigt nöjd.Nu blir det inte länge förrän det blir att fylla ryggsäcken med fika och bege oss till vårt torp eller det kan till och med bli så att det blir en skoterutflykt någon dag framöver. Då sitter jag med fördel i vår pulka,när det kommer att ske så ska det vara en dag med sol och inte så kallt då är det härligt.
En eftermiddag i Februari när jag var på min dagliga skogspromenad så hade jag turen att träffa några vackra Sidensvansar och de var inte skygga heller utan de satt snällt kvar och jag fick fota dem.De måste ju vara några fåglar som får det lite kämpigt nu när vintern har kommit tillbaka för jag vet inte riktigt vad de finner för föda ute i naturen när det är vinter för jag har inte sett till dem vid vårt matställe som vi har vid vårt hus.



Jag har gett mig själv en ny Kaktus jag tycker de är så fina och den här färgen gillar jag.
Jag har även plockat fram mina Pelargoner de tycker jag förtjänar att komma fram och jag har inte tänkt klippa dem heller utan enbart ta någon stickling.Det här är en Rosen Pelargon som heter Appel blossom.
Den ser ut så här så den vill jag gärna ha ett antal av jag har även Mårbacka som jag gillar även den vill jag föryngra och få fler av.Jag har ju för avsikt att ha dem ute när sommaren kommer för där brukar de trivas bra.Jag brukar ställa in dem i vårt växthus när vi kommer in i Maj.
Den enda fröpåsen jag har köpt ännu är den här i den är det fröer till en rosa Vallmo jag ska sätta dem inomhus först tror jag så jag kan hålla reda på dem.

Önskar Er alla en riktigt fin vårvinterdag.

 


 
 

3 kommentarer:

  1. Hej Margareta!
    Här är det en riktig grå dag, snön som vi fick för ett tag sedan, håller på att försvinna. Låter härligt med en skoterfärd. Hoppas solen tittar fram.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. Kanske lite trist när snön kommer så sent när det egentligen borde smälta bort. Men är det fina soliga dagar så är det säkert underbart om solen börjar värma lite. Söta pelargoner. Själv försöker jag minska ner på mina. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  3. Så mycket fint som är på gång! En härlig tid att njuta av.
    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera