lördag 31 oktober 2009

Allhelgonadagen har varit lugn, efter lunch så gick vi ut på en skogspromenad min man och jag.Det duggregnade lite lätt men det var som vanligt härligt vi träffade några grannar som även dom var ute och promenerade, vi konstaterade att det var väldigt grönt och vackert ute i vår natur.
När vi kom hem så var det dags för eftermiddagsfikat vi tände ett ljus och satte oss och lyssnade på en talbok under tiden vi intog en god smörgås och en kaka,en lugn dag med andra ord.
Ha en bra Allhelgonakväll alla Ni som tittar in.

torsdag 29 oktober 2009

Oj vad tiden rusar iväg nu är det snart helg igen och denna helg är ju lite speciell när vi ska tända ljus på våra anhörigas gravar. I går när jag hade en ledig dag så passade jag och min granne på att göra en stadsutflykt vi åkte iväg för att bokstavligen "hänga på låset"när dom öppnade affärerna.Det blev mest fönstershopping, en liten fickalmanacka inköptes det var allt för min del efter detta stora inköp så gick vi till närmaste restaurang och intog en god lunch.Vi avslutade shoppingen med att besöka Blomsterlandet då min granne skulle köpa ljung och ljus. I dag har jag jobbat vi har haft en träff där jag har redovisat om ett projektarbete som just nu pågår på mitt arbetsområde. För en av mina arbetskollegor blev det dramatik på hög nivå i dag.Hennes dotter ringde till henne och hade lagt telefonen på sidan och hon hörde att det var något hemskt som hade hänt. Hon försökte få kontakt utan att lyckas så det blev att hals över huvud åka iväg för att hjälpa till. Dotterns 8 månaders baby fick hon inte liv i berodde på att barnet hade mycket hög feber troligen feberkramp.I vart fall så vaknade babyn så småningom och fick åka i ambulans till lasarettet och ligger inlagd på barnkliniken nu.Barnet hade dålig syresättning och var ordentligt medtagen och hade över 40 graders feber.Nu får vi hoppas att allt ska bli bra igen.

söndag 25 oktober 2009

I dag har det varit en tråkig dag vädermässigt med dimma och väldigt blött så nu börjar jag längta efter minusgrader och snö ungefär som det ser ut på bilden. Vi har varit ut på en bilutflykt till stan och Blomsterlandet där jag gjorde en del inköp.I fjol när jag fyllde jämna år så fick jag blomsterchecker på några hundra det är så roligt att handla när man hittar något som man vill ha och något som jag annars inte skulle unna mig.I dag blev det en vit kruka med spetsmönster upptill och som hade fötter. Ha en bra Söndagskväll.

fredag 23 oktober 2009

I dag har groventren fått sig en ansiktslyftning det var ca 10 år sedan och det började synas att det behövdes.När färgen på tapeten är väldigt blek på sina ställen och den dessutom inte ser så fräsch ut måste man göra något. Så jag har målat tapeten i en gul kulör och har även målat alla dörrar i en kaffelattefärg. Min kära make har också hjälpt till och plockat bort och satt dit lister bl a.Klädhyllan har blivit vit och skohyllan likaså.Nu blir det även uppstädat ordentligt så gissa om vi är nöjda. Det har varit en bra dag att göra detta på för vädret har inte varit det bästa jag var i vanlig ordning ut på en skogspromenad just då höll det upp men nu snöar det. Ha en bra Fredagkväll alla som tittar in.

måndag 19 oktober 2009

Jag har drabbats av en förkylning det är bättre nu så att jag har fått ägna mig åt lugnare aktiviteter ett tag.I går så började jag tänka på julen så smått jag målade julkort i akvarell.
Vi är inte så moderna av oss utan vi skickar fortfarande jukort och det blir ganska många och då är det kul att man kan göra en del själv det blir mera personligt på så sätt.Jag har även tänkt plocka fram mina oljefärger och fortsätta att måla klart en del tavlor som står och väntar .Det kommer nog även att bli någon ny tavla jag spara på julkort som vi har fått och en del har så fina motiv som man kan använda
I somras så hade jag tillsammans med andra konstnärer utställning när det var byafest det är alltid roligt det var även en del yngre konstnärer med.Här kn ni se två av mina tavlor som jag hde på utställningen.

torsdag 15 oktober 2009

I dag har jag varit ledig och städat bort här hemma för i morgon jobbar jag och då är det ju fredag igen och då vill man ha snyggt när man kommer hem och ska mysa.
Jag har i vanlig ordning varit ut på en skogspromenad det är alltid lika härligt hade med mig min korg och plockade kottar ska kanske göra en kottekrans.Jag har gjort en och har på våran ytterdörr.
Man limmar fast kottar på en halmstomme det blir väldigt dekorativt och den håller bra.Jag tänkte att man kan göra en till och ge bort i present om man ska på middagsbjudning
man kan även limma fast kottar på en korg det har jag sett i en tidning.
Jag tycker att det är kul att använda naturens rekvisita och göra saker av den det är ju även gratis.

söndag 11 oktober 2009

I dag har jag börjat dagen med att baka Tekakor med havregryn det blev 40 stycken bra att hitta i frysen.Efter lunch så blev det en utflykt till min barndoms skog tillsammans med min äkta hälft.Han skulle visa mig hur fint han har gjort sedan han varit där och arbetat på sin fritid.När vi kom hem så satte vi på "kaffehurran" och fikade dom nybakade tekakorna det smakade gott med smör och ost. Recept på Tekakor med havregryn 1 l mjölk 5 dl havregryn 100 g jäst 20 dl vetemjöl 3 msk honung 1 tsk salt 100 g margarin Mjölken slås över havregrynen som får stå över natten Tillsätt jästen som rörs ut i lite ljummet vatten,salt,det smälta fettet,honungen och vetemjölet - spar lite till utbakningen. Baka ut degen på en gång kavla den och ta ut med mått till tekakor som läggs på en smord plåt. Dom ska jäsa i en timme innan dom graddas i 275 grader i ca 10 minuter eller tills dess dom fått färg.Det blir ca 40 tekakor. Jag får önska lycka till med bakningen.

lördag 10 oktober 2009

Återigen en fin höstdag då jag har varit ut på en skogspromenad.Skogen har en läkande kraft, där har man löst många problem under åren.Det kanske beror på att träden står där mycket högre än vad mina problem tycks vara och man får ett annat perspektiv på saker och ting.Den är även vilsam för själen när vinden tar tag i trädkronorna och det susar så gott. När man har varit ut på en skogspromenad så går man in och kokar kaffe och fikar en god smörgås och när det är helg kanske det blir en god kaka efteråt.Lite guldkant måste man unna sig.

torsdag 8 oktober 2009

Har nu jobbat ett par dagar.På Tisdag var vi på resa till Luleå då Izzy skulle titta på en praktikplats på en resebyrå, hon får veta till veckan hur det blir. Vi var till Storheden i Luleå och handlade på herrdagiset Biltema bl. a vi var även in på Servera butiken och där var det mycket ögongodis mycket vackert porslin och glas att titta på och köpa förstås.Det blev inga affärer där denna gång. Däremot så var vi inne i centrala Luleå där var vi in i en diversebutik (som jag inte kommer i håg namnet på) där köpte vi en julklapp och lite doftljus.Vi avslutade dagen med att åka till Piteå och äta middag på våran favoritrestaurang och fastän det var en vanlig Tisdag så var det fullt med folk där, vi hade tur att vi fick oss ett bord.

torsdag 1 oktober 2009

I morse var det den kallaste morgonen hittils men mitt på dagen blev det varmare då solen sken från en klar himmel.Den här lediga Torsdagen har varit trevlig har haft besök av min väninna från Kåge vi har varit ut på en skogspromenad och plockat vitmossa sedan gick vi tillbaka hem och jag fick bjuda på en fika.I morgon ska jag jobba igen men jag kommer nog att sluta lite tidigare det är ju Fredag då blir det att helghandla och sedan fara hem och äta lite god mat och tända många ljuslyktor.Det är det som är så mysigt med hösten när det blir mörka kvällar man tänder ljus både ute och inne.
e.