torsdag 30 juli 2009

I dag har vädret varit mycket bra med sol och 23 grader varmt i skuggan.Vi har varit tillsommarstället och haft lunch med oss.I kväll har vi gjort en motorcykelutflykt till Tåme och Furuögrund på vägen dit efter E4;an hade det varit en olycka med en hund som låg livlös på vägen, väldigt otäckt. I Furuögrund var det många båtar vid kajen och en del kom in från havet det måste varit en härlig dag ute på havet med detta fina väder.Det var även fint motorcykelväder i kväll.

tisdag 28 juli 2009

I dag har vi rensat blåbär en stund vi plockade i går afton nästan 20 liter, en hink är redan rensad och det har blivit sylt av dem bra att hitta i frysen när det blir vinter.Jag har även varit på utflykt med min granne vi har varit ut och fikat och sedan varit och shoppat jag gjorde inga stora fynd. För övrigt har det varit åska i luften och jag har inte mått särskilt bra med huvudvärk som inte har börjat ge sig förrän i kväll.Ute duggregnar det men i morgon ska visst vädret vara bra.

lördag 25 juli 2009

I dag har det regnat hela dagen jag har varit på en trädgårdsutflykt och tittat på fina trädgårdar.Paraplyet blev till slut så genomblött att det inte höll tätt och sockar och skor blev blöta en tur var att det var varmt så jag frös inte. Trots regnet så fick man inspiriation och har även fått lite nya ideer det är ju inte bara blommor man ser utan även andra detaljer.

fredag 24 juli 2009

I natt har det regnat och det är fortfarande mulet.Vi har varit till Storforsen i Piteå,till Luleå och avslutade med middag i Piteå detta hände den 22/7 då en väninna fyllde 60 men hade avtackat sig.Vi hade en trevlig dag med fint väder.I trädgården blommar det för fullt nästan alla rosor har slagit ut.
Då det är semester så hinner vi även vara i vårat torp som bara ligger 2 km härifrån.
Som synes på bilderna så är det ett mysigt ställe att hämta krft i.

tisdag 21 juli 2009

Här vill jag visa lite bilder från våran trädgård.Den brokbladiga växten som jag har i välkommenkorgen tror jag heter "söderhavsljus" den är jätte fin jag har den på många olika ställen.Dom vita blommorna som växer höga på bilden intill är någon slags Mattram dom växer vilda på gamla ängar dom har följt med våran trädgårdsjord.
Rosen som blommar så härligt heter "Villiam Baffin" och är en Kanadensisk klätterros.
Springvattenstenen har vi intill altanen och om man blundar så känns det som man sitter vid en bäck som porlar det är väldigt avstressande kan jag säga.
I dag har det regnat men det gjör ingenting för då får man vara inne och göra annat vi har varit till stan och inhandlat presenter.

onsdag 1 juli 2009

Idag ännu en varm dag ca 30 grader.Vi har varit på marknad på förmiddagen vi hade tur det var mulet och varmt riktigt njutbart faktiskt.Det är tur att vi har sommarvatten från en tjärn så vi kan vattna trädgården.Det syns att värmen har hållit på ett tag, nu börjar många växter vara på gång med knoppar. Arbetar en vecka till sedan blir det semester i fyra veckor och vi har inte planerat in någonting det känns riktigt bra.Troligen blir det dagsutflykter.Jag ska på en trädgårdsvandring i Juli det blir roligt i Augusti har vi trädgårdsvisning här hos oss det ska också bli trevligt.